• Nyhetsbrev 2/2018

    Hej!Det är glest mellan nyhetsbreven och i år blev det bara två stycken. Majoriteten av er har ju koll på oss via Facebooksidan där vi gör täta uppdateringar vilket gör att nyhetsbreven lite spelat ut sin roll.Men här… Läs mer

Ssenyange Education Project

Google+
Skolans syfte är att med utbildning bistå unga behövande barn och särskilt de föräldralösa som fallit offer för HIV/AIDS. Skolans motto är reconciliation, försoning. Det betyder att alla människor oavsett färg, kön, ålder, religion, stam och klan ska kunna verka tillsammans på denna skola. Verksamheten finansieras helt via svenska donationer från privatpersoner, organisationer och företag.

Skolan grundades på privat initiativ av Mr Mutesasira och Mrs Zawedde Gertrude 1991.
Båda är utbildade lärare och Gertrude arbetade, då som nu, med de yngsta barnen. Mr Mutesasira fungerar som skolans rektor men arbetar också som lärare till de äldre barnen.
Mr Mutesasira blev själv föräldralös som barn. Vänliga människor hjälpte honom så att han fick möjlighet att gå i skolan trots att han inte hade pengar till skolavgift. För att återgälda detta bestämde han sig för att bli lärare och att starta en skola för behövande barn.

Rektorn och Gertrude bor tillsammans med de föräldralösa barnen samt parets egna barn på skolan.
Skolan har idag ca 30 anställda. Utöver lärare finns även en skolsköterska, kokerskor, lärlingslärare samt kvällspersonal anställda på deltid.

Mycket har hänt på skolan sedan den svenska hjälpen startade. Många nya byggnader är uppförda, nya lärare har anställts och alla skolans elever dricker nu mjölk en gång dagligen på skolan och eleverna har fått förbättrad kost.

Allt detta har blivit verklighet genom svenska pengar!

Så länge generösa privatpersoner och föreningar är villiga att fortsätta bidraga, och så länge behovet är stort på Ssenyange, kommer projektet att rulla på!

Nyhetsbrev 1/2018

Hej alla! Stort tack till alla er som tänkte på Ssenyange inför julen! Ni var många! Allt från företag som skänkte pengar istället för att skicka julkort till era kunder till privatpersoner som köpte gåvobrev och almanackor. Ni… Läs mer

Läs mer

Nyhetsbrev 4/2017

Hej! Som vi skrev om i förra nyhetsbrevet var det svensktätt på skolan under vår och försommar i år. Men även i höst har skolan haft besök från Sverige. Förra veckan kom ett gäng bestående av 6 personer… Läs mer

Läs mer

Nyhetsbrev 3/2017

Hej semesterfirare! På Ssenyange har svenskbesöken avlöst varandra under denna vår och försommar. Högskolestudenterna från Halmstad vi skrev om i förra nyhetsbrevet bloggade under sin tid på skolan och det går fortfarande att läsa om deras upplevelser. VOLONTÄRER… Läs mer

Läs mer