Nyhetsbrev 1/2014

Välkomna till Ssenyanges nya nyhetsbrev och nya hemsida!
Hoppas att ni alla haft en skön jul- och nyårshelg!

995015_696945880324591_264594298_nTack till alla er som handlade fina slöjdalster av Thea, Thea, Moa och Emma på julmarknaden i Laholm i december och stort tack till er tjejer för ert stora och viktiga engagemang!
Laholmsbukten Rotary sålde Ssenyangealmanackor på samma julmarknad och Veingeskolan sålde fina saker på julskyltningen så det har verkligen tänkts på Ssenyange under julen!
Stort tack också till de företag som stöttat Ssenyange extra inför julen och till er som skänkt gåvobrev som julklappar i år!

21 december var det julkonsert i Olaus Petri kyrka i Halmstad och på nyårsdagen i Martin Luther. Kollekten vid båda dessa tillfällen gick till Ssenyange vilket gav drygt 12 000 kr!

De flesta eleverna lämnar Ssenyange under julen och reser till en faster, farmor eller mormor eller annan släkting under lovet. Det finns dock drygt 20 elever som inte har någon släkting alls i livet och dessa elever firar sin jul på skolan tillsammans med rektorn, Gertrude och deras familj.
Ett par av er Ssenyangevänner skänkte pengar inför jul så att dessa elever fick det lite extra mysigt. Det blev bland annat extra frukt och kött.

 

Här följer en jul- och nyårshälsning från Ssenyange:

A CHRISTMAS MESSAGE TO ALL THE SPONSORS OF SSENYANGE EDUCATION PROJECT.

On behalf of the working Board, staff and children of this project, and on my own behalf, I wish to extend our sincere and profound thanks and appreciation to all the sponsors of Ssenyange Education Project.
You have indeed made every stakeholder proud, more so the children that have been helped to go through their course of studies and have got jobs now.
We thank you for whatever contribution you have done this year 2013 as well as in the previous years, and whatever you will do in the coming year.

We all wish you a very happy Christmas Festival and a happy new year, 2014.

Mutesasira
Director

DSC_0033

Mycket har gjorts och hänt på och kring Ssenyange under 2013, bland annat har en ny våning ovanpå pojkarnas nya sovsal byggts. Denna våning är uppdelad på två rum varav ett kommer att användas som sysal och ett som datorsal. I Årssammanställning 2013 kan du läsa mer om vad som gjorts under året som gått. Vi blev själva smått chockade över hur stor summan är som sänts till Ssenyange under förra året då vi räknade ihop det, otroliga 1,5 miljoner!!!
Det är en stor summa men kommer inte från ett par stora sponsorer utan från många, många bidragsgivare, nämligen NI!
Så alla ni Ssenyangevänner som engagerar er på olika sätt, var otroligt stolta! Det är ni som gör att allt fantastiskt på Ssenyange kan bli verklighet!

Ni som stöttar enskilda elever på Ssenyange och i vidareutbildning har nu fått fakturor för 2014 års skolavgift, om någon mot förmodan inte fått sin faktura (via mejl), hör av er!
Notera att det är nytt OCR-nummer på den nya fakturan jämfört med 2013 års och att det är viktigt att ni använder detta annars registreras inte era inbetalningar.

Den nya terminen börjar i februari och vi är glada över att de flesta av de som gick ut sjuan i november fått sponsorer så att de kan börja Secondary school. Som det ser ut nu är det 15 elever som inte kommer att kunna läsa vidare så känner ni någon som kan vara sugen på att stötta en elev, be dem titta in på hemsidan för att läsa mer eller be dem kontakta oss.

STORT, varmt tack för allt engagemang under 2013! tack till alla er som stöttar elever, som berättar om Ssenyange för vänner och bekanta, som tillverkar, säljer och köper saker som säljs till förmån för skolan. Tack till er som tänker på Ssenyange inför begravningar och bemärkelsedagar och som som nappar så snabbt på våra upprop under året!
Det är vi alla som tillsammans är Ssenyange Education Project!

Hoppas att ni hänger med oss även under 2014!

Matilda o Linus

PS Just nu redigerar vi film från den senaste Ssenyangeresan så att vi har en ny film till vårens filmvisningar men är du sugen på att se filmen från 2012 års resa finner du den här.

Comments are closed.