Nyhetsbrev 1/2015

Vi hoppas att alla Ssenyangevänner haft en skön jul- och nyårshelg!

Ni som stöttar enskilda elever i Primary, Secondary school eller lärlingsutbildning har nu under mellandagarna fått fakturor för 2015 via mejl.
Som vi skrev om i förra nyhetsbrevet har skolavgifterna höjts. Anledningen till den ökade summan är helt enkelt att skolavgifterna på Secondary/lärlingsskolorna höjts i Uganda. Vi borde egentligen ökat hälften av summan redan förra året (summan vi fakturerat ut har varit oförändrad de senaste två åren) men vi hoppades på en stark krona och avvaktade till i år.
Den ökade skolavgiften tillsammans med att den svenska kronan försvagats gör att kostnaden ökar med 45:- per månad för eleverna i Secondary school/lärlingsutbildning och det är den summa som lagts på fakturorna som gått ut nu.

För er som stöttar elever i Primary school (dvs på Ssenyange) har avgiften höjts med 20:- i månaden (detta pga ökade priser på matvaror samt behov av att köpa kläder till majoriteten av eleverna).

Tänk på att det är nytt OCR-nummer på årets faktura jämfört med förra årets.
Har ni några frågor eller funderingar är det i vanlig ordning bara att kontakta oss.

Ssenyange

Ni kanske känner igen de här pigga tjejerna från förra året?
Thea B, Emma och Thea W har sålt halmsaker och lotter för Ssenyange på julmarknad och julskyltning i Laholm även 2014 och fått in finfina slantar som kommer att gå till frukt på skolan! Tack tjejer för att ni engagerar er, sådana som ni är viktiga för Ssenyange!

Vi vill även passa på att tacka alla fina Ssenyangevänner som gett bort madrasser och fruktdagar till nära och kära som julklapp!
Detta ihop med ett par andra stora insättningar till madrasser gör att vi nästa vecka kommer att sända pengar så att sovsalarna får nya madrasser och madrasskydd och att ett gäng nya lakan köps in!
Stort tack till alla er som bidragit med detta!

Igår, på nyårsdagen hölls två konserter i Martin Luthers kyrka i Halmstad där kollekten även i år skänktes till Ssenyange.
Det måste ha varit en fantastisk konsert, i kombination med fantastiska besökare då kollekten uppgick till 12 591:- på 611 besökare!

Här följer en jul- och nyårshälsning från rektor Mr Mutesasira på Ssenyange till er alla!

A MESSAGE TO ALL THE SPONSORS OF SSENYANGE EDUCATION PROJECT 2014.

On behalf of all the children, guardians, staff, school administration and on my own behalf,
I wish to express our sincere gratitude and appreciation to all the people in Sweden that have contributed generously
towards the wellbeing of Ssenyange Project.
This appreciation goes to the individual persons, companies, clubs,schools,institutions and different organisations
that have done a great job to make this project a success.

To all of you we say THANK YOU VERY MUCH.

We wish all of you a Merry Christmas 2014 with jubilant celebrations and a happy new year.

Best regards to all of you.

Mutesasira.
Director.

Ssenyange

VARDAGSHJÄLTE
Lokaltidningen i Halmstad korar Vardagshjältar. Många fina insatser och personer är nominerade, däribland Lisa Ernstson som var volontär på Ssenyange i höstas! Lycka till Lisa!

Vi har ett par volontärer inbokade på Ssenyange under året men det finns plats för fler! Är du eller någon du känner sugen på att resa till Uganda och Ssenyange som volontär? Läs mer här.

NYA SPONSORER
Vi är på jakt efter en medsponsor till en kille som går tredje året i Secondary school. Andelen att betala för honom blir 195:- i månaden.
Vill ni stötta honom, hör av er till matilda@ssenyange.org så får ni mer information.

I år har vi inte lyckats få ihop sponsorer till alla de som slutade sjuan i november, men vi lever fortfarande på det fantastiska att alla som gick ut 2012 och 2013 fick sponsorer vilket är helt fantastiskt! Men vi är lyckliga åt varenda en av de som lyckas få en sponsor innan februari så vet ni någon som vill stötta en elev i vidareutbildning, bara hör av er. Det kostar 350:- i månaden att stötta en elev i vidareutbildning.

ÅRSSAMMANSTÄLLNING
Här finner du en sammanställning över vad som skett på och kring Ssenyange under 2014.
Den otroliga summan om 1 934 450 kr skickades ner under förra året!

TACK FÖR I ÅR!
Vi vill passa på att tacka er alla för era insatser under 2014!

Tack till volontärer och besökare som varit på Ssenyange under året, tack till alla er som stöttar enskilda elever, gett bort madrasser och fruktdagar och tack till er som tänkt på Ssenyange då ni haft anhöriga och vänner som gått bort under 2014.
Tack till er som sprider information om Ssenyange vidare till vänner och bekanta och till de tidningar som skrivit om projektet.
Tack företag, klubbar, organisationer, stiftelser och föreningar som skänker bidrag och bjuder in oss att föreläsa och tack till de församlingar som under året haft kollekter till Ssenyange.
Tack till den lilla fina skara som gör kalendrar, målar kort, gör halmsaker, tygkassar och allt annat fint som ni säljer till förmån för skolan.
Tack till er som beställt gåvobrev för att ha med istället för en blomma då ni gått på kalas och tack till alla er som troget fortsätter att sätta in en slant varje månad bara sådär utan anledning!

Ni är helt fantastiska och det som blir möjligt med era pengar är mer än fantastiskt!
TACK!

Matilda o Linus

PS I mitten av december kom det ett mejl från ett par som firade bröllopsdag och som istället för att ge varann presenter skänkte en fin summa till Ssenyange!
DET är väl ändå kärlek det?!

PS 2 Den nya filmen från Ssenyange är strax klar så det är bara att höra av sig om man vill boka en filmvisning!

Comments are closed.