Nyhetsbrev 2/2014

Igår anlände årets första volontär till Ssenyange!
Vi har ytterligare några volontärbokningar i vår och även i höst vilket är jätteroligt! Att vara volontär är en spännande upplevelse och man kan uträtta finfina saker på Ssenyange!

DSC_0185Om du är nyfiken på hur det är att vara volontär på just Ssenyange eller funderar du på att resa till Uganda med Ssenyangeresan i höst men vill veta lite mer, kom då på vår informationsträff på Trulsgården i Laholm torsdagen den 27 februari kl 19. Där kan du få svar på alla dina frågor!

Anmälan till info@exploreuganda.se senast 25 februari.

I veckan lägger vi sista handen vid den nya Ssenyangefilmen som vi kommer att visa på olika ställen under året.
Den första visningen vi har som är öppen för allmänheten arrangeras av Knäreds föreläsningsförening tisdagen den 28 januari kl 19 i Knäreds bygdegård, välkomna!
Vi kommer kontinuerligt att lägga in föreläsningar som är öppna för allmänheten under kalenderfliken här på hemsidan.

Ssenyange

På Ssenyanges Facebooksida har vi lagt upp fotoalbum från åren 2003, 2004, 2005, 2006 och 2008 så är ni sugna på att se gamla bilder från Ssenyange så titta in där!
Bilden här till höger är t ex tagen 2005 och visar den nya sovsalen som var på väg att färdigställas. Där det då fanns potatis- och bönodlingar ligger nu både en matsal och kilarnas nya sovsal!

Vill du se Ssenyanges skolgård med egna ögon så som den ter sig i år är du välkommen att åka med oss till Uganda i höst! Förutom besök på Ssenyange blir det safari och bergsgorillor för den som önskar. All information om resan finner du här.

DSC_0069

I höstas då vi träffade alla sjuorna som gjorde sina examensprov inför Secondary school  i november kändes det helt osannolikt ens hälften skulle kunna få läsa vidare, de var en stor kull i år. Just nu blir det också så att några inte kommer att fortsätta läsa då terminen börjar i februari men de är långt färre än vad vi kunde drömma om i höstas!
Just nu är det bara 8 st som inte har fått sponsorer för att kunna läsa vidare.
Än är det dock inte för sent så hör ni någon som är minsta intresserad så be dem mejla oss så berättar vi mer.

Vinterhälsningar
Matilda o Linus

Comments are closed.