Nyhetsbrev 4/2015

Hej!
Sedan påsk har det varit en hel del svenskar på besök på Ssenyange.
SsenyangeFörst ut var fd volontären Lisa i sällskap med Birgitta och Birgitta från Halmstad. De hade bråda dagar med hygienworkshops, menskoppsprojekt och en massa annat!
Med mångas hjälp har snart alla nya madrasser kommit på plats med fina galonöverdrag, pengar för att få till de sista fördes över förra veckan så inom kort är alla sängar i sovsalarna lika fina som på bilden. Dessutom finns det nu även lakan i alla sängar.
Stort varmt tack till alla som bidragit till detta!

Nästa projekt blir att fixa nya filtar men det får vi ta till hösten.

VOLONTÄR
Den 26 april anlände vårens volontär, som också heter Lisa, till Ssenyange. Efter två veckor på skolan sände hon denna hälsning:Ssenyange

“Nu har jag snart varit halva min tid ( 2 veckor) på Ssenyange Education Centre. Efter första kvällen med trummor, dans och mycket skratt kände jag direkt hur lyckligt lottad jag var som fått möjlighet att träffa dessa barn. Det jag la märke till först här var hur fina barnen är, gemenskapen, respekten, medkänslan och hur de tar hand om och hjälper varandra. Det känns som man fått bli en del av en stor familj där lärare, barn och vuxna är fulla med kärlek och glädje.

Jag kan knappast vänta tills jag får chans att komma tillbaka igen!”

I höst har vi plats för nya volontärer på skolan så tveka inte att höra av dig om du är sugen!
Det finns möjlighet för både kortare och längre vistelser.

FILMVISNINGAR OCH ANDRA AKTIVITETER
9 april visade vi film för väldigt Ssenyangeengagerade damer i Båstad Inner Wheel.
Den 12 maj var det modevisning och underhållning i Snöstorps församlingsgård till förmån för Ssenyange och den 4 maj hade Veingeskolan våroaré för att bland annat samla in pengar till skolavgiften åt den elev de stöttar.

SVERIGEBESÖK
Som vi nämnde i förra nyhetsbrevet kommer Ssenyanges rektorspar på besök till Sverige snart.
De kommer redan nu på måndag och stannar till 11 juni. Vi har en massa utflykter och aktiviteter inplanerade, för att nämna något kommer vi att besöka Veingeskolans engagerade elever vilket vi ser fram emot!Ssenyange
En annan sak som rektorn och Gertrude ser fram emot är att träffa så många som möjligt av ER!
Ni är många som har ett hjärta som klappar för Ssenyange och även om många besökt Ssenyange genom åren finns det många kvar som rektorn och Gertrude inte mött.
Vi hoppas därför att så många som möjligt av er har möjlighet att ta er till Laholms Teater (Hästtorget i Laholm) onsdagen den 3 juni kl 19.
Vi kommer där att visa den senaste filmen från Ssenyange men framför allt finns det gott om tid för frågor till rektorn och Gertrude. Eftersom Gertrude är kontaktperson mellan de i Sverige som stöttar elever i Secondary school och eleverna är det en fin chans att fråga det ni undrar över!
Vi kommer även att kort informera om nästa gruppresa till Ssenyange våren 2016.

Ni är alla varmt välkomna!

Här finner ni en affisch om kvällen som ni gärna får sprida, eller kanske skriva ut och sätta upp på jobbet eller på mataffären?

Rektorsparet och vi bor på Trulsgården (trulsgarden.se) och för den som önskar finns det möjlighet för övernattning på samma ställe, 500:- per rum inkl enklare frukost. För övernattning mejla info@trulsgarden.se

För kvällen på teatern behövs ingen anmälan.

Vi hoppas att vi ses 3 juni!

Matilda o Linus

PS Som vi sagt tidigare bekostas rektorsparets resa och alla kringkostnader av oss privat, inga pengar tas från insamlade medel.
PS2 Tack till Elin Jensen som gjort affischen och till Laholms FN-förening som fixade billigare hyra av teatern åt oss!

Foto i detta nyhetsbrev: Birgitta J och Lisa A

Comments are closed.