Nyhetsbrev 5/2015

Hej alla semesterfirare!
Här kommer lite om vad som hänt på och kring Ssenyange den senaste tiden.

SVERIGEBESÖKET
Vi börjar med rektorsparets sverigebesök som nu ligger en och en halv månad bakom oss.
Den 1 juni anlände Gertrude och Mr Mutesasira till Landvetter och vi hade tio härliga dagar ihop. Flera av dagarna delade vi med många av er Ssenyangevänner vilket ju även var en av tankarna med resan.

SsenyangeSsenyangeDe första dagarna var vi bland annat på besök hos Matildas mormor på Solgården i Våxtorp, äldreboenden i denna form finns inte i Uganda så det var en ny erfarenhet.
Vi träffade driftiga eleventreprenörer på Lagaholmsskolan som lämnade över insamlade pengar till Ssenyange.
Rektorsparet hann även med lunch hos Laholm-Hök Rotary, gudstjänst i Våxtorps kyrka och besök hos Laholms FN-förening. Det bjöds även på gratisshopping på Kattens Loppis där broderade tavlor väckte stort intresse och ett par fick komma med i resväskan till Uganda!
Den 3 juni fick rektorn och Gertrude chans att träffa många av er sponsorer och Ssenyangeintresserade då vi hade en film- och föreläsningskväll på teatern i Laholm. De var mycket glada över att se så många av er och att kunna prata direkt till er.

Ssenyange

En av dagarna var vi på studiebesök hos engagerade elever och personal på Veingeskolan och fick en jättefin rundtur och tillfälle att prata med flera klasser.
En dag spenderades i Malmö med rundtur och studiebesök lett av fd volontären Lisa A, det blev även premiärspel av minigolf där!
En av dagarna leddes av den andra volontären Lisa i Halmstad med besök på hennes arbetsplats på en BVC.
Vi var även på studiebesök på Montessoriförskolan Barnens Hus i Lund där Hanna guidade runt ett intresserat rektorspar. En del saker går inte att implementera i de stora klasser Ssenyange har men en hel del idéer väcktes och Gertrude antecknade massor!
Innan hemresan till Uganda hann vi med att besöka både Köpenhamn och Göteborg där Ssenyanges fina vänner på Scandic fixat otroliga rum! Det var svårt att få ut rektorn och Gertrude på stan eftersom de ville spendera tid i sin fina svit!

Vi vill passa på att tacka alla som gjort deras besök så minnesvärt; skolor och arbetsplatser som ställt upp på studiebesök, fd volontärer och andra Ssenyangevänner som bjudit på middagar och utflykter, vännerna på Scandic som fixade boenden både i Köpenhamn och i Göteborg och till alla som kom till Laholms Teater. Ett stort varmt tack!

AKTIVITETER FÖR SSENYANGE
Den 12 maj hölls en modevisning i Snöstorps församlingsgård där intäkterna gick till Ssenyange. Ssenyange
Det var ett gäng härliga damer som visade upp kläder och stod för försäljning av dessa samt fika.

Kan du InDesign och vill göra en finfin insats för Ssenyange?
Vi behöver hjälp med att sätta ihop nästa års Ssenyangekalender som Laholm-Hök Rotaryklubb ger ut.
Bilder och texter får du av oss och mall finns från föregående år.
Snälla, har du tid och lust, hör av dig!

Ssenyanges senaste volontär, Lisa Ackermann har tagit det fina initiativet till att sälja armband till förmån för Ssenyange!
Titta in på hennes sida och shoppa loss om du blir sugen!

Ssenyange

ÅK MED TILL UGANDA OCH SSENYANGE I VÅR!
Välkomna att hänga med oss till Ssenyange och Uganda 20 mars till 2 april 2016!
Det finns möjlighet att följa skoldagar på Ssenyange, möta eleven man ev stöttar och att fira skolans 25-årsjubileum!
Dessutom blir det besök i tre nationalparker med safari och gorillatracking för den som önskar.
Först till kvarn i vanlig ordning. Läs mer här!

Ssenyange
Ha en fortsatt skön sommar alla!

Matilda o Linus

PS Vi har sänt ut en hel hög, över 200 brev från elever till er som stöttar barn eller ungdomar i Secondary school, lärlingsutbildning och i Primary school. Tyvärr har vi denna omgång fått tillbaka en mängd brev igen. Snälla, om ni flyttar glöm inte att meddela oss så att vi kan överlämna era brev och slippa lägga ut onödiga porton.

Comments are closed.