Nyhetsbrev 6/2015

Hej alla!
Hoppas att ni haft en skön sommar och har en mysig höst!
Nu är det hög tid att uppdatera er på vad som hänt på och kring Ssenyange sedan i somras.

Vi har haft en del svenskar på skolan under augusti och under en längre period fanns Lisa, förskolelärarstudent på plats.
Alla har gjort ett fint arbete på Ssenyange och har även hållit oss underrättade hur läget är på skolan, en del förändringar kommer att ske och en del förbättringar kommer att göras och vi kommer att informera er löpande om detta.

SsenyangeEn förbättring som redan skett är att eleverna som bor på skolan numera serveras ägg en gång i veckan.
Tack vare att ett företag med kopplingar i Halmstad skänkt pengar kan detta bli verklighet, pengarna är öronmärkta till extra frukt samt ägg. Även om ägg bara kan serveras en gång i veckan är det ett finfint tillskott!

Även på syslöjdsfronten har lite nytt hänt.
10 nya symaskiner har under månaden köpts in för att komplettera skolans sysal, nu hoppas vi på att få lite bättre fart på sylektionerna med syslöjdslärare Jackline i spetsen!Ssenyange

Efter ett myndighetskrav omgärdas nu hela skolan av en mur. Detta för att öka säkerheten för eleverna som bor på Ssenyange och även för att i någon mån minska störningen från den högljudda församlingen som har en kyrka just bakom killarnas sovsal. De håller emellanåt sina gudstjänster nattetid med mycket trummor och ett rejält högtalarsystem…

ENSKILDA ELEVER SOM STÖTTAS
Till er som stöttar elever, särskilt i Secondary school och i lärlingsutbildning: Om ni får konstiga mejl från den elev ni stöttar, som t ex handlar om att eleven är svårt sjuk och behöver pengar till transplantationer, mediciner osv, hör av er till matilda@ssenyange.org

Vi har fått indikationer på att elevernas förre kontaktperson samlat in mejladresser och antagligen även kommit över lösenord till elevers mejl och sänder mejl till sponsorer i elevens namn.
Sätt aldrig in pengar på konton som ev anges utan hör av er till oss!

ÅRETS ALMANACKA
Laholm-Hök Rotaryklubb i Laholm har även i år producerat en bordsalmanacka där hela försäljningssumman, 80:- går till Ssenyange!
Precis som föregående år innehåller kalendern bilder från Ssenyange.
Vill du köpa en almanacka, eller kanske flera, mejlar du laholm-hok@rotary.se
Vi säljer såklart också almanackor på våra Ssenyangeföredrag/filmvisningar.

AKTIVITETER
8 september visade vi film för Lions Club Hyltebruk i Folkets Hus, Hyltebruk.e
22 oktober var vi på Åva Gymnasium i Täby och pratade om Ssenyange och volontärarbete. Åva har sänt ett antal studenter som volontärer de senaste åren och förhoppningsvis kommer ett nytt gäng att besöka Ssenyange i vår.
25 oktober var vi på Fullt hus i Våxtorps Godtemplargård och visade film.

En av förra årets resenärer på Ssenyangeresan har arrangerat försäljning av vykort med motiv av konstnär Ebba-Kristina Wingårdh.
Ett vykort kostar 100:- och är samtidigt en lott för att vinna en tavla av just Ebba-Kristina.
Vill ni köpa vykort mejlar ni matilda@ssenyange.org, vi säljer dem även på våra filmvisningar.

MICROLÅN
Nu har det första microlånet till en fd Ssenyangeelev beviljats och i nästa nyhetsbrev presenterar vi Katushabe Annet och hennes företagsidé!
Lånets storlek uppgår till 4 300:-. Annet kommer att börja betala av på lånet i januari 2016 med drygt 300:- per månad. Räntan är 0%.
Pengarna till microlånet kommer från försäljningen av Rotarys almanackor från ett tidigare år.
Vi kommer snart att skriva mer angående detta på Ssenyanges Facebook, men som sagt även i nästa nyhetsbrev.

SSENYANGERESAN 2016
Nu när kylan börjar komma här hemma är det skönt att tänka på resan till Uganda i vår! Platserna börjar fyllas på så smått men det finns fortfarande platser kvar för att uppleva Ssenyange, nationalparker och annat härligt i Uganda!
Vill ni läsa mer om resan gör ni det på exploreuganda.se/ssenyangeresan/
Resan går av stapeln 20 mars till 2 april 2016.

Ha en härlig höst!

Matilda o Linus

ssenyange

Comments are closed.