Stötta en elev

Stort tack för att du funderar på att stötta en elevs utbildning! Här kommer lite information innan du bestämmer dig.

Det finns två typer av stöttning.
1) Att stötta en elev i Primary school på Ssenyange (klass 1-7), detta kostar 200:- i månaden (2020) och bekostar då mat, kläder, skolmateriel, mediciner osv. Förhoppningen är såklart att den som börjat sponsra en elev i Primary school även vill fortsätta att följa honom eller henne i Secondary school.
Vid stöttning av en elev i Primary school går pengarna kollektivt till skolans drift men man kan ha personlig kontakt med sin elev via brev. Det är dock begränsat hur stor kontakten är just under Primary school pga att engelskakunskaperna inte hunnit bli så stora.

2) Att stötta en elev i Secondary school eller lärlingsutbildning (vidareutbildning efter Primary school) kostar 380:- i månaden och bekostar då mat, boende, skolmateriel, mediciner och skolavgift. Eleven flyttar då till en annan skola men kommer till Ssenyange under lov osv om den inte har några släktingar i livet.

I Secondary school går man i 4 år, efter detta väljer man yrkesinriktning (t ex lärare, sjuksköterska, kokerska, mekaniker osv), dessa utbildningar är 2 –  2,5 år långa.

Vid stöttning av elev i Secondary school får sponsorn varje år minst ett brev samt betyg från eleven.

För hoppningen är att man då man börjar på stöttning av en elev tänker långsiktigt så att eleven kan nå hela vägen fram till en yrkesexamen (dvs 4 år i Secondary school och ytterligare max 2,5 år efter det).

Så här går det till:
När en sponsor bestämt sig för att vilja börja stötta en elevs utbildning mejlar han/hon till matilda@ssenyange.org, de uppgifter vi behöver i detta mejl är: namn, adress och e- postadress till den som vill stötta.
Vi meddelar efter detta Ssenyange som mejlar namn och ID-nummer på aktuell elev. Efter en tid får sponsorn även foto på sin elev via oss.
Då det är dags för första inbetalningen mejlas en faktura till sponsorn, som själv väljer om hen vill betala hela årsavgiften på en gång eller dela upp den, t ex månadsvis.
De som sponsrar en elev i Secondary school får även en kontaktperson knuten till skolan som regelbundet besöker eleverna som läser vidare och kan svara på frågor osv.

Stort tack för ditt intresse för Ssenyange och välkommen att höra av dig med frågor eller anmäla dig som sponsor till en elev!